Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντιφασιστικής Δράσης στα Νότια(Αθήνα)

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΙΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ:
ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ή ΤΑ ΟΠΛΑ!
 Η Πρωτοβουλία Αντιφασιστικής Δράσης στα Νότια καλεί τους κατοιίκους της Γλυφάδας-Ελληνικού-Αργυρούπολης, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/11, στις 7:30μ.μ. στο Α’ ΚΑΠΗ Αργυρούπουλης (Αλεξιουπόλεως 27). Μετά την οργανωμένη προσπάθεια της ναζιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή να κάνει αισθητή την παρουσία της στα νότια προάστια, η ενδυνάμωση μιας ενιαίας, μάχιμης αντιφασιστικής πάλης στις γειτονιές μας κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Καμία ανοχή στους εκφραστές του σκοταδισμού, καμιά υποχώρηση στους μπράβους των μνημονίων και του κεφαλαίου.
 Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της “Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές”:
Το πρωί του Σαββάτου (24/11) 30 μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «χρυσή αυγή», εξοπλισμένοι με παλούκια και κράνη, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν παρέμβαση μίσους στην κεντρική πλατεία Σουρμένων. Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας τους απλοί κάτοικοι της περιοχής που παρευρίσκονταν κοντά στην πλατεία αποδοκίμασαν τα μέλη της παρακρατικής συμμορίας. Δεν έφτανε όμως αυτό. Εντός ολίγων λεπτών οι νοσταλγοί του Χίτλερ βρήκαν μπροστά τους μέλη λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών κατοίκων, πολιτικών συλλογικοτήτων, τη δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού, καθώς και πολλούς άλλους κατοίκους της γειτονιάς.
Επί της ουσίας τα «παλικάρια» του φυρερίσκου Μιχαλολιάκου με τα μαύρα μπλουζάκια δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν το σκοταδιστικό τους έργο. Έχοντας στο κατόπι τους την οργή και το θάρρος 100 κατοίκων από Γλυφάδα-Ελληνικό-Αργυρούπολη πραγματοποίησαν μια μεγάλη διαδρομή, η οποία σίγουρα δεν αποτελούσε μέρος του σχεδίου τους. Διασχίζοντας μέρος της οδού Γούναρη, βρέθηκαν στην οδό Λαμπράκη στην κάτω Γλυφάδα! Εκεί όπως επιτάσσει άλλωστε και το όνομα της συγκεκριμένης οδού η αποφασιστικότητα του κόσμου που συνέχιζε την εκδίωξη των φασιστών μεγάλωνε.
Όπως ήταν αναμενόμενο πριν τη συμβολή των οδών Λαμπράκη-Μεταξά κατέφθασαν στο σημείο οι κρατικοί προστάτες και συνεργάτες των νεοναζί, τα ΜΑΤ του κυρίου Δένδια. Μπαίνοντας ανάμεσα στα φασιστοειδή και το μπλοκ των κατοίκων διαμόρφωσαν κλίμα ασφάλειας για τους εθνικιστές της χα. Όμως η προκλητική συνεργασία κράτους-παρακράτους είχε και συνέχεια. Στο ύψος της οδού Ζησιμοπούλου τα ΜΑΤ απέκλεισαν την αντιφασιστική πορεία, καταπατώντας το δικαίωμα των κατοίκων να συνεχίσουν να διαδηλώνουν ελεύθερα. Μπροστά στην υπεράσπιση του αυτονόητου αυτού δικαιώματος τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και ξύλο. Η τρομοκρατία όμως δεν πέρασε.
Το μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση των μνημονίων, της πολιτικής της ΕΕ-ΔΝΤ και το παρακράτος-δεκανίκι ήταν ξεκάθαρο. Ούτε στη Γλυφάδα, ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά. Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα καταστήματα της Γλυφάδας που με τη δική τους δουλειά κρατάνε ακόμη ζωντανές τις επιχειρήσεις των εργοδοτών του, η νεολαία που εργάζεται «μαύρα» και με μεροκάματα πείνας πίσω από τις φανταχτερές βιτρίνες δεν έχουν κανένα συμφέρον από αυτούς που κάνουν πλάτες στην εργοδοσία. Οι φασίστες εγγυώνται για τους άνεργους μεροκάματα των 10 ευρώ, ενώ για τους εφοπλιστές και τις διοικήσεις των ΠΑΕ εξασφαλίζουν δια της κοινοβουλευτικής τους ψήφου φοροαπαλλαγές.
Ο λαός όμως δε θέλει να γίνει δούλος. Πρέπει να σπάσει την αλυσίδα του σύγχρονου μεσαίωνα, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και του ρατσισμού. Ο εχθρός είναι ένας και γνωστός. Βρίσκεται στις διοικήσεις των τραπεζών, τα κλιμάκια της ΤΡΟΙΚΑ και τη χρυσή αυγή. Η Χ.Α σε κάθε επόμενη απόπειρα επίδειξης μίσους θα συναντάει τη λαϊκή κατακραυγή , είμαστε διατεθειμένοι για όσες φορές χρειαστεί να αποτρέψουμε τη νεοναζιστική συμμορία να εισβάλει στις γειτονιές μας
Από εδώ και πέρα η «Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές» καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους και τη νεολαία της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στις συνελεύσεις της, να ισχυροποιήσουν την πάλη της. Απαιτείται η ενεργοποίηση όλων όσων είναι θύματα της εγκληματικής τους πολιτικής. Απέναντι στη φασιστική απειλή που χτυπάει πλέον και την πόρτα μας και θα την ξαναβρούμε πάλι μπροστά μας, ο συντονισμός με σωματεία, τοπικές συλλογικότητες, φορείς και τους κατοίκους της περιοχής επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε. Άλλωστε η κινητοποίηση του Σαββάτου μας διδάσκει ότι απέναντι στην οργανωμένη προσπάθεια του παρακράτους να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στα νότια προάστια, ο δυνατός, δημοκρατικός και οριζόντιος συντονισμός είναι η απάντηση που μπορεί να φέρει το λαό και τις ανάγκες του σε πιο πλεονεκτική θέση.

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
http://epitropiglyfadas.blogspot.gr/ epitropi@gmail.com