Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας για τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κέρκυρας από την ίδρυσή της έχει επισημάνει την αναγκαιότητα δράσης και κινητοποίησης εναντίον του φασισμού στα πλαίσια ενός ενιαίου μετώπου.

Τα πρόσφατα γεγονότα του διημέρου 24-25 Μαρτίου 2013 στην Κέρκυρα: η αδυναμία οποιασδήποτε δημόσιας παρουσίας των νεοναζί στην εθνική επέτειο αφενός, η παρακρατικού τύπου επιδρομή τους εναντίον των γραφείων του ΚΚΕ στον Αη-Μαθιά αφετέρου, καθώς και η προσπάθεια “αθώωσης” της τοπικής Χ.Α. για το γεγονός, από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, επιβεβαιώνουν την ορθότητα αυτών των εκτιμήσεων.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επίθεση της Χ.Α. στα γραφεία του ΚΚΕ , που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά το ρόλο και το χαρακτήρα της οργάνωσης αυτής ως ”εγγυητή” της λειτουργίας του συστήματος και ”τιμωρού” των απεργών, των εργαζομένων-ντόπιων ή ξένων και της αριστεράς.

Η πρόσφατη αλλά και η παλαιότερη πείρα του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς, έχει δείξει ότι για την αποτροπή παρόμοιων γεγονότων αλλά και την αποτροπή της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής απαιτείται ένα ευρύ,μαχητικό,αντιφασιστικό κίνημα, σε στενή επαφή και σύνδεση με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μετανάστες και τη νεολαία.

Ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει άμεσα να κερδηθεί βρίσκεται στο επίπεδο της λαϊκής συνείδησης. Μέσα στις δύσκολες καθημερινές συνθήκες ζωής,απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό,την εργοδοτική τρομοκρατία, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου,τη βία της ανεργίας και τη φτωχοποίηση μεγάλου κομματιού του πληθυσμού,επιβάλλεται να αντιστραφεί το κλίμα απογοήτευσης,φόβου,ατομισμού και κυνισμού που στρώνει πρόσφορο έδαφος για το φασισμό και να βαδίσουμε στο δρόμο της ελπίδας και του αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση.

Αυτή είναι η αποτελεσματικότερη αντιφασιστική δράση που πρέπει να αναληφθεί από κοινού από εργατικά σωματεία , κινήσεις ανέργων , πολιτικά κόμματα και συλλογικότητες της αριστεράς και του ευρύτερου λαϊκού/κοινωνικού κινήματος.